Čovjek koji je srušio Real donedavno je bio amater, kosio travu i maštao o Ligi prvaka

asd
Sebastien Thill, junak velike pobjede Sheriffa nad Real Madridom u Ligi prvaka, do prije godinu dana bio je amater, a sada je u stilu ispunio svoj životni cilj.

Thill je prije godinu dana bio amater. Luksemburžanin je igrao u redovima Progres Niederkorna i tu je maštao o velikoj nogometnoj karijeri, a to je pokazao svojom tetovažom.

Naime, 27-godišnji vezista na nozi ima istetoviranu scenu tokom koje mašta da igra u Ligi prvaka, a upravo je u ovom takmičenju debitovao ove sezone sa Sheriffom i uspio je srušiti najtrofejniju ekipu na gostovanju, madridski Real.

Tokom karijere u Luksemburgu, Thill je bio primoran kositi travu na stadionu Jos-Haupert, gdje je igrao. Također, čistio je terene i to iskustvo mu je, kako je sam istakao, mnogo pomoglo u nogometnom razvoju.

Iz Progresa otišao je u ruski Tambov, ali je ekipa došla u velike finansijske probleme pa ga nije mogla isplaćivati. Nakon samo četiri mjeseca morao je napustiti klub, a moldavski Sheriff ga je doveo na posudbu i to je bila dobitna kombinacija za sve strane.

Zanimljivo, Thill dolazi iz nogometne porodice u potpunosti. Njegov otac Serge bio je noogmetaš nekolicine luksemburških i belgijskih timova, dok njegova dva brata Vincent i Olivier igraju za ukrajinsku Vorsklu.