Cristiano Ronaldo donio odluku oko budućnosti

.
Fudbaler Manchester Uniteda Cristiano Ronaldo odlučio je da ostane u klubu sa "Old Trafforda", objavio je portugalski novinar Pedro Almeida na Twiteru.

Almeida tvrdi da je Ronaldo prelomio da ostane u Manchester Unitedu, pošto je u engleski klub stigao brazilski vezni fudbaler Casemiro. Ronaldo i Casemiro su zajedno igrali u madridskom Realu.

Portugalski fudbaler je bio nezadovoljan radom novog menadžera “Crvenih đavola“ Erikom ten Hagom. On je tražio od čelnika kluba pojačanja u prelaznom roku da bi Manchester United bio konkurentan u Premier ligi i Ligi Evropa.

Čelnici Manchester Uniteda su odlučili da dovedu još nekoliko pojačanja do kraja prijelaznog roka.

Britanski mediji navode da je Ronaldo odlučio da ostane u Manchester Unitedu, pošto njegov menadžer Jorge Mendes nije uspio da nađe klub koji je zainteresovan za svog klijenta. Portugalskog fudbalera su, između ostalih, odbili Chelsea,  Atletico Madrid, Real Madrid, Bayern, Borussia Dortmund, Olimpik iz Marseillea…

Manchester United je upisao dva poraza na startu nove sezone u Premier ligi, a u ponedjeljak će na svom terenu dočekati Liverpool.