Cristiano Ronaldo se pojavio na treningu Real Madrida

SA
Cristiano Ronaldo iznenadio je fudbalski svijet prelaskom u Saudijsku Arabiju, no boravak u ovoj zemlji vrlo brzo mu je ponudio mogućnost da trenira s klubom u kojem je proveo najljepše dane karijere.

Saudijska Arabija ovih je dana zaista centar svijeta kada je u pitanju fudbal, a tako će i ostati barem još sedam dana.

Prvo je Al-Nassr uspio da dovede Cristiana Ronalda koji još uvijek čeka na debi, a dočekad će ga za šest dana u spektakularnoj prijateljskoj utakmici protiv Messija i PSG-a.

Prije toga, fanovi u Saudijskoj Arabiji imaju priliku da uživaju u utakmicama španskog Superkupa koji se igra na teritoriji ove zemlje.

Gledali smo dvije penal drame u polufinalu gdje je Real Madrid izbacio Valenciju, a Barcelona Real Betis, te ćemo u finalu gledati El Clasico.

Uoči te utakmice, svoj bivši klub odlučio je da posjeti Cristiano Ronaldo te je tom prilikom razgovarao s Ancelottijem i odradio dio treninga.

Inače, Real Madrid je trenirao na terenima Al-Nassra, pa je Ronaldu bilo i usput da posjeti ekipu s kojom je osvojio sve.

Finale španskog Superkupa igra se za dva dana, te svakako očekujemo da na tribinama vidimo i Ronalda.

Prije su se Messi i Ronaldo sudarali u El Clasicu, no sada to neće biti slučaj. Ipak, fanovi u Saudijskoj Arabiji imat će šansu da u četiri dana gledaju i El Clasico i međusobni sraz Ronalda i Messija. 

VIDEO: