Cristiano Ronaldo svaki put dođe četiri sata ranije na trening Juventusa

Ronaldo
Cristiano Ronaldo je nedavno proslavio svoj 35. rođendan, ali se i dalje nalazi u nevjerovatnoj formi.

Ronaldo i Lionel Messi dominiraju fudbalskom scenom duže od deset godina, ali impresivno je da su još uvijek gladni za uspjehom. U tome je Cristiano poseban slučaj jer on iz dana u dan želi biti sve bolji.

Nakon tri mjeseca pauze fudbal u Italiji se konačno nastavlja, a Ronaldo čini se nikada nije bio spremniji. On je izuzetno motivisan da ove sezone donese Juventusu titulu Lige prvaka što je san ovog kluba već godinama.

Koliko je motivisan pred nastavak sezone najbolje pokazuje činjenica da radi duplo više od svojih saigrača. Italijanski mediji pišu da Ronaldo dolazi čak četiri sata ranije na trening od ostalih igrača Juventusa.

Portugalac to vrijeme koristi kako bi trenirao u teretani, te odradio nekoliko posebnih vježbi na terenu. Kada svi igrači stignu onda odradi s njima trening bez pokazatelja da je prije toga četiri sata vrijedno radio.

I tokom karantina CR je radio punom parom što su izjavili doktori Juventusa koji su bili iznenađeni njegovom formom kada se vratio u klub na ljekarske preglede.