Crnogorski fudbal je dotakao dno: Svi sumnjaju u nemoguću namještaljku, UEFA će imati posla

.
Budva i Zeta profitirale, Ibar "izrađen"

 

Novi skandal potresa crnogorski fudbal. Crna Gora definitivno je zemlja u kojoj je fudbal na najnižim granama od svih država bivše Jugoslavije, a u nastavku ćete se uvjeriti da je zaista tako.

Mnogo toga negativnog se može reći za srpski. bh. pa i hrvatski fudbal, ali ono što se gotovo redovno dešava u Crnoj Gori kosi se sa zdravom pameću.

Svi se dobro sjećamo skandala iz februara mjeseca na utakmici Dečića i Mladosti u elitnom rangu takmičenja, kada je jedan od aktera kažnjen s 18 mjeseci suspenzije.

Sada iz zemlje koja ima 245 kilometara dugu granicu s Bosnom i Hercegovinom dolazi novi fudbalski skandal i to iz drugog ranga takmičenja.

Naime, u doigravanju za drugu crnogorsku ligu igrali su Ibar, Budva i Zeta, a pred posljednje kolo Ibru plasman u viši rang nije donosila samo skoro nemoguća solucija - da Budva i Zeta remiziralu s četiri ili više pogodaka, pa da Budva pobijedi na penale.

Pogađate, dogodilo se upravo to. Meč je završen rezultatom 3:3, a onda je Budva na penale bila bolja rezultatom 4:2.

Tako su ova dva tima otišla u drugu ligu, dok je Ibar ostao u trećoj. No, kako su se događaji na terenu razvijali, opravdano se sumnja u namještaje.

Prvo je Zeta, koja je bila gost, do 32. minute povela rezultatom 3:0, a onda je u dvadesetak minuta razmaka Budva poravnala rezultat na 3:3.

Od 54. minute pa do kraja utakmice se nije događalo ništa, kao da su 36 minuta igrači obje ekipe čekali samo da se meč završi.

Ponovo pogađate, Budva je bila bolja na penale. U prilogu video, a posebno obratite pažnju na pogodak koji je postignut u 43. minuti utakmice.

Jasno kao dan, ljubitelju fudbala u Crnoj Gori zgroženi su onim što su vidjeli. Neki od komentara na društvenim mrežama su:

  • "Treba ugasiti sve crnogorske lige pa neka igraju košarku na penale."
  • "Ovo je ogledalo Crne Gore, sve ovako funkcioniše. Svi vide, a niko ne vidi."
  • "Živjela crnogorska liga, pa ovo je sramota."

Jasno je da će ovdje biti posla i za UEFA-u i ostaje da vidimo da li će se dokazati namještanje i da li će neko od aktera snositi posljedice.