Čudovište od boksera stiže na veliku scenu - Niko nije uspio izdržati borbu s njim

.
Od Bakhodira Jalolova svi bježe

 

Teška kategorija boksa dobila je još jednog fenomenalnog teškaša. To je 201 centimetar visoki Uzbekistanac Bakhodir Jalolov, momak protiv kojeg mnogi odbijaju ulazak u ring.

Teška kategorija u boksu odavno nije bila tako zanimljiva. Uz velikane koji su tu nekoliko godina pojavili su se neki novi borci koji traže svoje mjesto na vrhu, a jedan od njih tek treba da se pojavi na velikoj sceni.

To je Uzbekistanac Bakhodir Jalolov. 29-godišnji nokauter čovjek je kojeg mnogi izbjegavaju jer se radi o teškašku s kojim niko nije uspio izdržati borbu.

On je u dosadašnjem dijelu profesionalne karijere rušio svih 13 protivnika s kojima se našao u ringu, a 201 centimetar visoki bokser žali se da ga mnogi izbjegavaju jer je suviše opasan.

Čuveni promotor Bob Arum smatra da će Jalolov veoma brzo doći na vrh teške kategorije i da će postati šampion.

"On je jedan od najvećih talenata teške kategorije u boksu. Ima nevjerovatnu amatersku karijeru, a kao profesionalac je isto tako ubitačan. Uvjeren sam kako će postati šampion svijeta", rekao je Bob Arum.

Jalolov je u amaterskoj karijeri na omjeru 102-15, osvajač je zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, a ima i brojne druge medalje s velikih takmičenja, gdje je rijetko gubio mečeve.

Iako je strašan nokauter on ističe da nije samo jak udarac to što ga krasi. Tvrdi da je gotovo perfektan borac.

"Nisam samo udarač. Naravno, znam dobro udariti, dokaz moći je to što ljudi padaju čim ih dohvati. Ipak, mogu ponuditi mnogo više od toga. Kretanje mi je vrhunsko, osjećaj za distancu, tajming udarca i brzina..."

"Kad pogodim udarac, lako izbjegnem kontru. To je stvar boksa. Udari i nemoj biti udaren", rekao je ovaj 29-godišnjak.

Bakhodir Jalolov uskoro bi mogao doći na veliku scenu. Vidjet ćemo koji će mu naredni izazov biti, ali jasno je da mnogi izbjegavaju borbu s njim jer znaju šta ih čeka.

Ipak, s Bobom Arumom kao promotorom konačno bi trebao dobiti prave borbe s kojima bi krenuo na vrh teške kategorije, a prije toga naredni izazov mu je južnoafrički bokser Chris Thompson (12-5) s kojim će se boriti 17. novembra.