Čuveni bokser pokazao stravične povrede lica i očiju: "Svake noći vidim ovo"

.
Guillermo Rigondeaux imao bizarnu nesreću

 

Nekadašnji bokserski prvak svijeta u bantam kategoriji, 41-godišnji Kubanac Guillermo Rigondeaux, doživio je prije nekoliko mjeseci tešku nesreću u svom domu.

Njemu je u lice eksplodirao ekspres lonac. Nesretni bokser je zadobio teške povrede lica i očiju te mu je karijera došla u pitanje.

Kubanac je četiri mjeseca nakon nesreće odlučio pokazati povrede lica. Objavio je fotografiju na društvenim mrežama uz poruku:

"Svake noći kad zatvorim oči vidim ovo. Nekad je teško zaboraviti", poručio je Guillermo Rigondeaux.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Još uvijek nije poznato hoće li se kubanski bokser vraćati u ring. Šanse za to su male jer je doživio povrede od kojih je na početku izgubio 80 posto vida.

Guillermo Rigondeaux istinska je legenda kubanskog boksa. Dvostruki je olimpijski i svjetski prvak u bantam kategoriji, a uspjeh iz amaterskog boksa prenio je i u profesionalne vode.

Kao profesionalac je bio prvak svijeta u bantam i superbantam kategoriji, ali prvi mu se na putu našao fenomenalni Ukrajinac Vasiliy Lomachenko koji ga je pobijedio u borbi za pojas lake kategorije 2017. godine.

Nakon toga Rigo nije bio isti. Istina, ostvario je tri pobjede, ali u posljednja dva meča je poražen od filipinskih boksera Casemira i Astrolabija.

 

 

Ukupno je u karijeri kubanski bokser na omjeru od 20 pobjeda i tri poraza, te je jedan meč proglašen kao no contest.