Čuveni Eric Cantona napravio ogroman skandal u Španiji

.
Čuveni francuski fudbaler Eric Cantona (56) izazvao je popriličan skandal u Španiji.

 

Fudbalska legenda je tokom jedne tribine na kojoj je gostovao odgovarao na pitanja novinara, a kada je jedan od novinara spomenuo da je Španija osvojila Svjetsko prvenstvo 2010. godine, Cantona je reagovao.

"Ne, Katalonija je osvojila Svjetsko prvenstvo. Desetorica igrača su bila iz Barcelone", rekao je Cantona i nastavio je:

"Moji djed i baka su bili iz Katalonije i Barcelone. Prebjegli su u Francusku 1939. godine tokom Španskog građanskog rata", istakao je legendarni fudbaler.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Ova izjava Erica Cantone sasvim sigurno će podići veliku prašinu u Španiji. Samostalnost Katalonije konstantna je tema već godinama i legendarni fudbaler izjavom je sigurno stekao dosta neprijatelja u Španiji.

Komentari na društvenim mrežama već dovoljno govore. Dosta je bijesnih ljudi zbog ove izjave i ne mogu da vjeruju šta je legendarni fudbaler rekao.

Španci su na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine osvojili titulu prvaka svijeta pobjedom u finalu nad Nizozemskom od 1:0 pogotkom Andresa Inieste.

Većinu igrača Španije činili su zaista igrači Barcelone. Od prve minute igrali su Gerard Pique, Carles Puyol, Sergio Busquets, Xavi, Andres Iniesta i Pedro.

Šansu s klupe u ovom meču dobio je Cesc Fabregas koji je iz Katalonije, ali je u tom periodu nastupao za Arsenal, a na klupi je bio još Victor Valdes, te još jedan Katalonac Joan Capdevilla.

 

 

Eric Cantona je apsolutna fudbalska legenda. O njegovim nastupima tokom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća se priče pričaju, a u bogatoj karijeri koju je završio u Manchester Unitedu 1997. godine bio je dio brojnih lijepih priča.

Karijeru je počeo u Auxerreu, igrao je potom za Marseille, Bordeaux, Montpellier, Nimes i Leeds United, da bi 1992. godine postao član Manchester Uniteda.

Foto - Screenshot