Čuveni Khabib otkrio cifre koje je odbio za povratak borbama

,
Imao je nestvarne ponude

 

Khabib Nurmagomedov okončao je veliku karijeru u oktobru 2020. godine s omjerom 29-0. Nije želio nastaviti karijeru zbog obećanja majci da se neće boriti nakon smrti oca, a sada otkriva da je odbio nestvarne ponude za nastavak karijere.

Khabib Nurmagomedov otkrio je u razgovoru s Danielom Cormierom kako je odbio nevjerovatne ponude kako bi nastavio karijeru.

Legendarni dagestanski Orao ozvaničio je kraj karijere nakon pobjede nad Justinom Gaethjeom 24. oktobra 2020. godine: "Allhamdulilah. Obećao sam majci nakon očeve smrti da će ovo biti moja posljednja borba", saopštio je tada Khabib.

Šef UFC-a Dana White, ali i mnogi drugi, pokušali su vratiti Khabiba. Nudili su nestvarne cifre za borbe, no on je ostao pri svom stavu da se ne vraća u oktagon. Objasnio je razloge.

"Kada si najbolji borac na svijetu, kada si dovoljno jak, kad imaš novca i kada si slavan, teško je reći ne takvim stvarima", govori Khabib i dodaje:

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

"Nije nimalo lagano. Nije lako odbiti ponudu od 20, 30, 40 miliona dolara. Ali za mene nije sve u novcu. To za mene nije najvažnija stvari. Kažem, nije laka odluka, ali ako sam već odlučio otići to je završena priča. Sretan sam i nikad nisam zažalio zbog odluke", poruka je jednog od najvećih boraca svih vremena.

Nestvarna priča o Khabibu: "Mislite da je bio zvijer? Taj čovjek je tek sad čudovište"

Khabib je nakon okočanja karijere odlučio naslijediti oca Abdulmanapa i postati trener u dvorani. Imao je dosta uspjeha, no potom je odlučio potpuno napustiti MMA sport.

Iako je daleko od svih dešavanja još uvijek trenira. Jednostavno se ne želi riješiti sportskog života, a brojna su svjedočenja kako je sad jači nego ikad što je bio.

Kratak period u Dagestanu je boravio Belal Muhammad. Otkrio je kako je The Eagle i dalje daleko ispred svih.

"Ako ste mislili da je bio zvijer dok se borio u lakoj kategoriji, on je i za tešku kategoriju druga priča. Sada je još veće čudovište nego što je to bio", rekao je Belal Muhammad.

Nažalost za ljubitelje MMA sporta, Khabib je jasno poručio da je priča oko njegovog povratka definitivno završena i on se posvetio potpuno drugim stvarima.