Da čovjek ne povjeruje šta je sve Torpedo preživio protiv Sarajeva, a zatim nezasluženo zabio gol

sarajevo
FK Sarajevo evropsku sezonu je otvorio duelom prvog pretkola Konferencijske lige protiv gruzijskog Torpeda. Nakon prvih 45 minuta meča Kutaisiju rezultat je nezasluženih 1:0 za domaće jer je Bordo tim promašio nevjerovatne šanse.

 

Pravo je čudo što FK Sarajev gubi protiv Torpeda u Kutaisiju u duelu 1. pretkola Konferencijske lige. Tim Mirze Varešanovića je stvorio veliki broj šansi, no lopta nije htjela u gol.

Dva puta je bh. predstavnik pogađao okvir gola. Almedin Ziljkić je u trećoj minuti zahvatio volej i uzdrmao je prečku gola Torpeda, a zatim i Kyeremeh u 21. minuti.

Imali su gosti iz Sarajeva još nekoliko strašnih šansi. Centimetri su ih dijelili od vodstva, a onda u 44. minuti stigla je kazna za sve promašaje.

Domaći tim je izveo prvi korner u današnjem meču. U kaznenom prostoru je Niko Sandokhadze koji postiže pogodak za 1:0 i veliku radost domaćeg tima.

Varešanović nije htio ništa eksperimentisati i kalkulisati, te je na teren poslao vjerovatno najjači sastav u ovom trenutku, a isto važi i za trenera Torpeda.

Torpedo: Kljajić, Kobuladze, Monteiro, Sandokhadze, Nadaraia, Gigouri, Akbari, Shergelashvili, Pantsulaia, Arabidze, Bugridze.

Sarajevo: Rogić, Beganović, Trako, Soldo, Duraković, Zeljković, Vrančić, Varešanović, Kyeremeh, Ziljkić, Oliveira.

Nadamo se svakako da će Bordo tim u nastavku meča doći do preokreta i do pobjede jer je vidljivo bolji tim od današnjeg rivala.