Da Federer "ne miriše" Đokovića potvrdio je odgovorom na pitanje ko je teniski GOAT

.
Legendarni Švicarac

 

Roger Federer proživio je ove srijede jedan od najemotivnijih trenutaka otkako je prošlog septembra objesio reket o klin u čast koju su mu odali na turniru u Halleu.

Švicarcu je pripremljen poseban doček, a teniser iz Bazela se morao suočiti sa brojnim pitanjima, kao i onim ko je najbolji teniser svih vremena.

Novak Đoković je osvajanjem Ronald Garrosa stigao do brojke od 23 Grand Slama te je tako iza sebe ostavio Rafaela Nadala (22), dok je Federer stigao do ukupno 20 najvažnijih titula.

"Što je bolje? Osvojiti Wimbledon sa 17 kao Becker ili Roland Garros sa 36 kao Đoković? Ne znam."

"Ono što je Đoković postigao je fantastično i moglo bi biti dovoljno, ali mislim da sve dok Nadal igra ne možemo na to odgovoriti definitivno."

Federer i Nadal su poznati kao veliki prijatelji pa nije iznenađenje što švicarska legenda nije otpisala španskog tenisera.

Nakon što je Đoković stigao do 23. Grand Slama Federeru je trebalo nekoliko dana da se oglasi i čestitka srbijanskom asu.

"Ovo što je Novak uradio je nevjerovatno. Iskreno, to je sjajno za tenis kada se piše historija ovog sporta. Viđali smo to s Serenom, Rafom, sa mnom i sada s Novakom. Sjajno je vreme biti u tenisu, i kao navijač, ali i kao igrač", rekao je Federer.

Bilo kako bilo, dilema oko toga ko je najbolji teniser svih vremena će ostati vječna i stvar je ličnog ukusa. Međutim, niko ne može sakriti činjenicu da je Đoković taj koji je najuspješniji ikad.

Priliku da popravi svoj učinak na Grand Slamovima popularni Nole će imati već sljedećeg mjeseca jer ga čekaju nastupi na Wimbledonu.