Da li je ovo definitivni datum nastavka sezone u Premijer ligi BiH?

Premijer liga BiH
Bosna i Hercegovina u naredne dvije sedmice sprema se za najsnažniji udar pandemije koronavirusa, a zasad nije izvjesno kako će se situacija nastaviti razvijati u našoj zemlji.

Stvari su zasad stabilne, ali zemlja je u kompletnom karantinu, zbog kojeg je zaustavljen i fudbal. Niko ne zna kada će prvenstvo biti nastavljeno, no zbog preporuke UEFA-e, Nogometni/Fudbalski savez BiH, ali i svi premijerligaški klubovi, razmišljaju o modalitetima nastavka prvenstva.

UEFA je već promijenila svoju prvobitnu namjeru da sva prvenstva budu okončana do 30. juna, jer to naprosto neće biti moguće. Sada je prijedlog iz Evropske fudbalske asocijacije da se i početak nove sezone barem malo pomjeri bude li postojala mogućnost da se ova okonča tokom ljeta.

Govoreći za Al Jazeeru, Zlatan Nalić, trener Tuzla Cityja koji trenutno boravi u Švedskoj, spomenuo je 24. maj kao datum nastavka prvenstva, za koji se spremaju u njegovom klubu.

Kazao je da su to insajderske informacije, a saznali smo i da u još nekim klubovima 24. maj vide kao optimalan datum za nastavak prvenstva. Ne budu li postojali uslovi da se već tad nastavi prvenstvo, ali i da se barem dvije ili tri sedmice prije toga igrači počnu spremati za utakmice na redovnim i normalnim treninzima, onda postoji mogućnost da se sezona i ne okonča.