Bošnjaković: Daćemo sve od sebe za pozitivan rezultat

Fudbaleri Tuzla Citya u nedelju igraju veoma važnu utakmicu protiv Zrinjskog iz Mostara. Tim povodom danas je u prostorijama kluba organizovana press-konferencija u kojoj su se prisutnim novinarima obratili šef stručnog štaba Tuzla Cityja Milenko Bošnjaković i fudbaler Vojo Ubiparip.

Izabranici Milenka Bošnjakovića evenutalnom pobjedom ostali bi u samom vrhu tabele bh. prvenstva, dok gosti iz Mostara dolaze po pobjedu kako bi se što prije priključili gornjem djelu tabele, prenosi Sportsport.

"Respektujemo ekipu Zrinjskog koja je definitivno jedan od najboljih timova u našem prvenstvu. Gledao sam utakmicu protiv Malmea gdje su pokazali koliko su dobri, ali naravno uočili smo i sve njihove slabosti. Što se tiče moje ekipe tu nema mnogo kalkulacija, mi idemo da damo sve od sebe, te se nadamo da će to biti dovoljno da ostvarimo pozitivan rezultat. Kada su u pitanju povrede, Morris je van terena, dok je Beganović odsutan,  a svi ostali ravnopravno konkurišu za početni sastav", rekao je Bošnjaković. 

Najbolji fudbaler Tuzla Citya Vojo Ubiparip istakao je da je ovo veliki ispit kako za njega tako i za  njegovu ekipu. 

"Očekuje nas ozbiljan protivnik, ali se radujem zbog toga što ćemo odmjeriti snage i vidjeti gdje se nalazimo. Raspoloženi smo i puni samopouzdanja i sigurno da imamo šta da pokažemo. Ne plašimo se ni sekunde, ali mora biti više snage, znanja i koncentracije za pozitivan rezultat", rekao je Ubiparip. 

Podsjetimo, utakmica između Tuzla Cityja i Zrinjskog na rasporedu je u nedjelju sa početkom u 20:30 sati.