Dalić: Brutalno lažu i koriste moju popularnost

ZLATKO DALIĆ tvrdi kako je ponovno žrtva fake newsa. Lažne izjave masovno su mu pripisivali tijekom SP-a, kada je izbornik Hrvatske postao globalna zvijezda, ali ovaj put tema je lokalna - izbori u BiH.

Dalić je za Klix.ba poručio da nikada nije davao izjave o izboru Željka Komšića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, koji je izazvao burne reakcije jer je izglasan većinski glasovima Bošnjaka pa su Hrvati u BiH postali najveći gubitnici izbora.

"Politika me ne zanima i šokiran sam kako se ljudi služe lažima te izmišljaju izjave kako bi iskoristili moju popularnost i utjecaj", rekao je Dalić. 

"Izbore u Bosni i Hercegovini nisam ni pratio i ne razumijem zašto je nekome potrebno da ovako brutalno laže. Ja sam izbornik Hrvatske koju volim i nemam potrebe dokazivati da sam rođen u BiH, koju također isto tako s ponosom volim i poštujem. Neshvatljivo mi je da se netko služi ovakvim neistinama o kojima sam i ja vrlo brzo dobio informacije. Mogu samo reći da se uskoro vidimo u Sarajevu",dodao je Dalić.

Pojedini opskurni portali koji su prenosili lažne Dalićeve izjave naknadno su ih izbrisali sa stranica, ali su ostvarili politički cilj jer se laž već proširila društvenim mrežama.