Damir Sadiković pozvan u reprezentaciju

Damir Sadiković
Fudbaler Krakovije

 

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo) uputio je još jedan poziv za prijateljske duele protiv Crne Gore i Danske, a u pitanju je veznjak Krakovije Damir Sadiković.

Bivši fudbaler Željezničara je sakupio deset nastupa za mladu reprezentaciju, a nastupio je i za ostale omladinske selekcije Bosne i Hercegovine, a sada će imati priliku da zaigra i za "A" reprezentaciju. Sadiković je u Poljsku otišao u oktobru, kada je svom Željezničaru donio 200 hiljada eura na račun obeštećenja.

U protekloj sezoni za svoj tim u Poljskoj odigrao je 25 utakmica, a upisao je jednu asistenciju. Sadiković je za Krakoviju debitovao u finalu Superkupa, kada je njegov tim nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca došao do trofeja, a jedan od sigurnih egzekutora bio je novopečeni reprezentativac BiH.

Pored Željezničara i Krakovije, Sadiković je nastupao još za Mladost Doboj Kakanj i Krško iz Slovenije. Što se tiče reprezentacije, jučer su naknadni poziv dobili Vladan Danilović i Ajdin Nukić, a sa prvobitnog spiska otpali su Miroslav Stevanović, Gojko Cimirot i Sead Kolašinac.