Danas ćemo saznati finaliste Kupa BiH

asd
Borac i Sarajevo izraziti favoriti

Danas su na programu revanš susreti polufinala Kupa Bosne i Hercegovine, poslije kojih ćemo saznati imena finalista.

Od 15 sati Klis iz Buturović Polja ugostit će Borac, koji je riješio pitanje plasmana dalje već u prvoj utakmici u Banjoj Luci, gdje je slavio s ubjedljivih 4:1.

- Ulog znamo svi, odlazak u finale. U prvoj utakmici imali smo nepoznanicu šta nas očekuje, ali sada nam je jasno šta očekujemo sutra. Imamo jedan jedini cilj, to je ulazak u finale i učinit ćemo sve da to ispunimo i da Borac uđe u finale poslije 10 godina - rekao je trener Borca Maksimović.

Mnogo zanimljivije bit će od 17 sati u duelu Sarajeva i Borca, gdje će aktuelni prvak BiH braniti prednost od 0:1 iz prve utakmice na Tušnju.

- Očekuje nas ta revanš utakmica protiv ekipe Tuzla sitija, još jedan derbi u nizu. Iskoristili smo ovaj period nakon utakmice protiv Borca da pokušamo osvježiti ekipu i spremiti se za meč koji nas očekuje. Igrali smo sa istim protivnikom i prije dvije sedmice, međutim, mislim da će se ovaj meč razlikovati dosta od prethodnog, najviše zbog toga što će ekipa Tuzla sitija vjerovatno doći na Koševo da igra na gol više, te će utakmica biti dosta otvorenija od one odigrane u Tuzli. Ipak, nadam se da ćemo na kraju ipak mi biti uspješnija ekipa i da ćemo ostvariti plasman u finale Kupa - rekao je pomoćni trener Sarajeva Danimir Milkanović.