Danas ističe rok koji je PSG dao Mbappeu, odlazak na tribine sve izgledniji za Francuza

mbappe
Danas je odlučujući dan kada je uz pitanju saga oko Kyliana Mbappea i francuskog PSG-a.

 

Francuski klub je početkom jula dao ultimatum Mbappeu koji se svodi na to da li će produžiti ugovor ili ne.

Rok mu ističe večeras u ponoć, a ukoliko ostane pri svom stavu da ne želi produžiti ugovor, pred njim će biti samo dvije opcije, od kojih je realnija da će cijelu sezonu provesti na tribinama i onda kao slobodan igrač napustiti klub na kraju sezone.

Naime, ukoliko ostane igrač PSG-a do 1. augusta, Mbappe će dobiti 80 miliona eura u vidu bonusa za lojalnost. To se nimalo ne sviđa prvom čovjeku PSG-a Nasseru Al-Khelaifiju jer ne želi dati toliki novac igraču kojeg će imati još samo jednu sezonu u igračkom kadru.

Nije tajna da je strijelac 212 i asistent za 98 golova u 260 utakmica za PSG sve već dogovorio s Real Madridom, a to je nešto što se Al-Khelaifiju nimalo ne dopada.

Bogati Kataranin mu je dao rok do večeras da potpiše novi ugovor, a u protivnom će čitavu sezonu presjediti na tribinama.

Naravno, postoji mogućnost i da ga PSG proda, no od Reala traži čak 250 miliona eura, što je cifra na koju Kraljevi ne žele pristati.

Podsjetimo, ranije je PSG prihvatio 300 miliona za Mbappea od Al-Hilala, no Francuz nije želio prihvatiti jednogodišnji ugovor od saudijskog kluba "težak" čak 700 miliona eura.