Danas je 'dan D': Poznato hoće li Džeko nastupiti u nedjelju

Edin Džeko bi ipak mogao zaigrati protiv Sampdorie za vikend.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Edin Džeko, jučer je konačno počeo trenirati sa ostatkom ekipom poslije dvije sedmice pauze, ali se na treningu pojavio s zaštitnom maskom. Naš napadač je tako propustio okupljanje reprezentacije BiH i duele protiv Finske i Grčke, a danas se već pojavila informacija da će, po svemu sudeći, Dijamant nastupiti u nedjelju kada Roma bude gostovala Sampdoriji u okviru 8. kola Serie A.

Edin Džeko se povrijedio u susretu protiv Caglirija, a u pitanju je bila povreda jagodične kosti. Dijamnt je poslije toga bio podvrgnut operativnom zahvatu, a doktori su mu prognozirali da će on najvjerovatnije biti odsutan sa terena mjesec dana.

Naime, kako pišu italijanski mediji, on bi se mogao vratiti i prije očekivanog, što je svakako radosna vijest za sve ljubitelje fudbala u Italiji. Također, on će u toku dana obaviti razgovore sa stručnim timom i doktorima, i ukoliko dobije zeleno svijetlo, Dijamant će biti u konkurenciji za nedjeljni duel.

Ugledni italijanski medij, Corriere dello Sport, navodi su da bi i trener Rome Paola Fonesca volio da Džeko nastupi u tom susretu, ili da se nađe na klupi kao prinudno rješenje. Utakmica između Sampdorie i Rome je na rasporedu u nedjelju od 15 sati.

Podsjetimo, ukoliko naš reprezentativac ne bude dovoljno spreman za susret protiv Sampdorie, onda će sigurno biti u konkurenciji za derbi protiv Milana koji je na rasporedu sljedeće sedmice.