Danas je zadnje kolo Premiershipa, gledaćemo direktni okršaj za Ligu prvaka!

.
Danas se igra zadnje kolo engleskog Premiershipa. Osvajač titule je poznat od ranije, poznat je pored Liverpoola i još jedan putnik u Ligu prvaka, Manchester City, ali je i dosta nedoumica.

 

Aston Villa i Watford igraju ključne utakmice u borbi za spas, ali borba za Evropu je ono što privlači pažnju.

 

Tottenham je još u igru, Wolvesi nisu sigurni, Chelsea čeka rasplet zadnjeg dana sezone, a zadnji dan sezone donosi i direktan obračun za Ligu prvaka.

 

Na King Poweru se danas sastaju Leicester i Manchester United i ovaj meč bi mogao riješiti veliki dilemu. Istina, pratiće se, u zavisnosti od razvoja situacija na King Poweru i duel Wolverhamptona i Chelseaja koji trenutno drži četvrtu poziciju.

 

Međutim, ako Manchester United danas slavi pobjedu ili odigra neriješeno plasiraće se u Ligu prvaka s obzirom da trenutno drži treću poziciju sa 63 boda. Chelsea je četvrti sa istim brojem bodova, a Leicester peti sa 62 boda. Međutim, ako Leicester smogne snage sa danas sruši United, Lisice će riješiti svoje brige i izboriti učešće u elintom UEFA-inom takmičenju.

 

Ipak, Leicester koji je u prošlom kolu upisao težak poraz od Tottenhama, ima velikih problema sa povredama, dok je Ole Gunnar Solskjaer manje-više na slatkim mukama.

Pozitivna vijest za trenera Rodgersa jeste da se oporavio Marc Albrighton, ali ne može računati na nekoliko izuzetno važnih igrača: Povrijeđeni su James Maddison, Ben Chilwell, Christian Fuchs, već neko vrijeme nema Ricarda Pereire i Daniela Amarteyja, dok je Caglas Soyuncu suspendovan.

Video pogledajte OVDJE.