Danas pada rekord po broju gledalaca na rukometu, pogledajte kako je stadion postao arena

.
U Njemačkoj danas počinje Evropsko prvenstvo u rukometu, a u centru pažnje na startu bit će okršaj selekcija Njemačke i Švicarske (20:45) koja će biti odigrana na nogometnom stadionu u Düsseldorfu, pred rekordnim brojem gledalaca.

Na pomenutom susretu bit će oboren svjetski rekord po posjećenosti, jer se u Merkur Spiel-Areni očekuje više od 53.000 navijača.
Organizatori su preuzeli ambiciozan rizik priredivši uvodne dvije utakmicu u Merkur Spiel-Areni, a na parket će prvi izaći Francuska i Sjeverna Makedonija (18:00).

Zbog toga će nogometni stadion samo za ta dva duela i svečano otvaranje biti pretvoren u ogromnu rukometnu arenu.

Travnjak nogometnog stadiona na kojem igra drugoligaš Fortuna je uklonjen, a postavljeno je oko 9.000 stolica kako bi stalo što više navijača.

EHF je objavio video na kojem se u 15 sekundi vidi transformacija iz nogometnog stadiona u najveću rukometnu dvoranu na svijetu, a dosadašnji rukometni rekord drži utakmica Lowena i Hamburga, koju je gledalo 44.189 gledatelja.

Što se tiče sistema takmičenja, prve dvije reprezentacije iz svake grupe prolaze dalje, a zatim će se formirati dvije nove grupe iz kojih će po dvije najbolje ekipe proći u polufinale.

Sve susrete možete gledati u programu Arena Sporta, a utakmice naše reprezentacije ćete moći pratiti i u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Također, dobijat ćete i sve najnovije informacije iz Mannheima vezane za našu selekciju od reportera našeg portala.

 

Foto:Twitter