Danas tri zaostale utakmice: Zrinjski želi nastaviti pobjednički niz, Velež gostuje Slobodi

.
Danas se igraju tri zaostale utakmice m.tel Premijer lige BiH, a riječ je o dva susreta 3. kola i jednom meču 4. kola.

 

Nogometaši tuzlanske Slobode dočekuju mostarski Velež. Bit će to šesta utakmica u 17 dana za tuzlanske crveno-crne.

"Ne mogu računati na Emira Jusića zbog povrede i Nikolu Komazeca zbog kartona u ovom susretu. Brine nas umor igrača. Imamo danas taktički trening, moramo se dobro psihološki spremiti i odigrati maksimalno borbeno i angažovano. Igramo u Banovićima i bit će nam potrebna podrška navijača kao i u svim prethodnim utakmicama ako želimo doći do pozitivnog rezultata", rekao je Adnan Jahić, šef stručnog štaba tuzlanske Slobode.

U posljednja dva duela Sloboda je poražena od Zrinjskog dok je sa Željezničarom remizirala, dok je Velež u naletu nakon pobjede protiv Tuzla Cityja i remija s Borcem.

"Težak protivnik, na terenu na koji su malo navikli. Sa Željezničarom prvo poluvrijeme se nije moglo igrati jer je bilo lokvi, u drugom poluvremenu se i moglo igrati. Vidjeli smo neke stvari kod Slobode koje su interesante, kao i neke stvari koje možemo iskoristiti, ali isto kao i svi. Mi imamo isto svoje mane i dobre stvari. Ko bude svoje dobre strane pokazao, a mane sakrio taj će bolji rezultat ostvariti, to važi za sve ekipe", rekao je u najavi meča trener Rođenih Amar Osim.

Igman je domaćin Tuzla Cityju, a iako uloga favorita pripada gostima, Konjičani su itekako pokazali da znaju iznenaditi favorite.

Ono što je zabrinulo stručni štab Tuzlaka u zadnje dvije utakmice jesu povrede Pantelića i Coulibalya protiv Veleža i Sloge, ali obojica bi trebala biti u rosteru, iako nije sigurno hoće li i početi meč.

Nogometaši Zrinjskog u domaćem prvenstvu vezali su tri pobjede, a taj niz pokušat će nastaviti danas u zaostalom susretu protiv Sloge iz Doboja.

"Idemo u goste ekipi koja je mlada i koja se želi dokazati. Ušli su jako dobro u sezonu, sada su doživjeli dva poraza i sigurno će se mobilizirati za nas. Mi ćemo se regenerirati do te utakmice, pokušati s par izmjena doći do potrebne energije i svježine kako bi mogli biti na nivou i ostvariti pozitivan rezultat", najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

Što se tiče igračkog kadra Zrinjskog van stroja su i dalje Mario Tičinović, Frane Maglica i Karim Gazzetta.

Raspored današnjih zaostalih utakmica Premijer lige:

Sloboda – Velež (16 sati, Moja TV)

Igman – Tuzla City (16 sati)

Sloga – Zrinjski (18 sati, Arena Sport)

 

Foto: Facebook