Danci bačeni na koljena: Velika pobjeda Bosne i Hercegovine!

Danci nisu bolje mogli početi današnju utakmicu u Loughboroughu jer su već u osmoj minuti utakmice poveli sa 1:0 kada je nakon odličnog kontra napada mrežu naše selekcije zatresao Dyhr. Ovaj gol je malo uzdrmao našu ekipu što su Danci pokušali iskoristiti i uvećati svoju prednost.

U 17. minuti protivnički tim je imao sjajnu priliku kada je pokušao Muamer Brajanac, ali je sa desetak mentara šutirao preko gola. Brajanac je desetak minuta kasnije ponovo bio u šansi, no nije bilo promjene rezultata. Bh. tim je prvu šansu imao u 32. minuti kada je Islamović odlično prošao po lijevoj strani, ali njegov ubačaj ukrotio je golman Danske.

Ipak, u drugom poluvremenu gledali smo u potpunosti drugačiju sliku na terenu. Samo sedam minuta u nastavku bilo je potrebno našoj ekipi da izjednači na 1:1. Hasnić je odlično uposlio Memiševića koji je u svojoj debitantskoj utakmici postigao debitantski gol za naš tim.

U 63. minuti mogli smo do preokreta kada je Hasić proigrao Badžaka koji se našao oči u oči s golmanom Danske koji je zaustavio njegov udarac. Četiri minute kasnije Memišević je pokušao glavom, ali nažalost lopta odlazi tik pored stative.

Tri minute kasnije stigla je kazna za naše promašaje. Mehić je na vrhu kaznenog prostora faulirao Isaksena, a sudija je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Kirkeby koji je pogodio sa 2:1. No, već u narednom napadu smo ponovo izjednačili kada je Memišević fantastično po drugi put danas zatresao mrežu Danske za 2:2.

Četiri minute kasnije naši Zmajići došli su do nevjerovatnog preokreta kada je Nikolić u prvom dodiru s loptom pogodio za 3:2 i donio veliku pobjedu našoj ekipi. U drugom duelu naše grupe večeras se sastaju Irska i Belgija.

Evropsko prvenstvo, 1. kolo grupne faze:

Danska - BiH 2:3

Danska: Sondergaard, Jansen, Anker, Rafn Petersen, Christensen, Rose-Villadsen, Brajanac, Dyhr, Isaksen, Frendrup, Gundelund Nielsen.

BiH: Kačavenda, Muminović, Islamović, Matković, Rankić, Voloder, Hasić, Badžak, Đokanović, Memišević, Šarić.