Argentina hvata posljednju slamku spasa, Danska pred plasmanom u osminu finala

Argentina u posljednjem, 3. kolu grupne faze Svjetskog prvenstva u Rusiji hvata posljednju slamku spasa za plasman u osminu finala. Gaučosi moraju slaviti protiv Nigerije te navijati za Hrvatsku protiv Islanda nadajući se da će zaigrati osminu finala. Osim tog meča, danas su na rasporedu još tri utakmice.

grupi C od 16:00 sati u okviru 3. kola igraju Danska i Francuska te Australija i Peru.

Francuska je u ovoj grupi već izborila plasman u osminu finala, a za potvrdu prvog mjesta u grupi potreban joj je bod protiv Danske. Bod je potreban i Danskoj kako bi osigurala mjesto u osmini finala, ali joj ni bod neće biti potreban ako Australija ne pobijedi Peru.

Danska ima šanse da osvoji i prvo mjesto u grupi, a za to joj je potrebna pobjeda protiv Francuske. Australija za plasman u osminu finala treba pobjedu protiv Perua te poraz Danske od Francuske te da uz to nadoknadi negativnu gol-razliku u odnosu na Dance. Gol-razlika Danske iznosi 2:1, a Australije 2:3.

Peru je ostao bez šansi za plasman u drugi krug.

Mečevi 3. kola grupe D igraju se od 20:00 sati, a sastaju se Hrvatska i Island te Argentina i Nigerija.

Hrvatska je već izborila plasman u osminu finala te je pri tome skoro osigurala i prvo mjesto u grupi pošto ima mnogo bolju gol-razliku od Nigerije, jedine reprezentacije s kojom može biti bodovno izjednačena nakon 3. kola. Stoga selektor Zlatko Dalić pred meč s Islandom najavljuje izmiješanu postavu.

Ipak, tri preostale reprezentacije su u velikim brigama. Nigerija za osminu finala treba remi protiv Argentine te remi ili poraz Islanda od Hrvatske. U slučaju pobjede protiv Argentine, Nigerija je siguran putnik u osminu finala.

Argentina treba pobjedu protiv Nigerije te pobjedu ili remi Hrvatske protiv Islanda. Argentina može do osmine finala i uz pobjedu Islanda nad Hrvatskom, ali u tom slučaju Gaučosi moraju savladati Nigeriju te nadjačati gol-razliku Islanđana. Gol-razlika Islanda je 1:3, a Argentine 1:4.

Island mora slaviti protiv Hrvatske ako želi zadržati šanse za plasman u drugi krug. U tom slučaju potrebno je da Nigerija ne pobijedi Argentinu te da Island nadjača gol-razliku tima koji bude bodovno izjendačen s njim.

Grupa C

3. kolo: Danska - Francuska (16:00 sati, Lužniki, Moskva)
3. kolo: Australija - Peru (16:00 sati, Fišt, Soči)
 



Grupa D

3. kolo: Nigerija - Argentina (20:00 sati, Krestovskij, Sankt Peterburg)
3. kolo: Island - Hrvatska (20:00 sati, Rostov Arena, Rostov na Donu)