Debi za pamćenje Sulejmana Krpića u Australiji, postao je heroj uprkos promašenom penalu

bh nogometaš
Iskusni bosanskohercegovački internacionalac Sulejman Krpić na odličan način debitovao je u australskoj A ligi pošto je donio pobjedu svom Western Sydney Wanderersu protiv Perth Gloryja.

 

Bila je to tvrda utakmica s mnogo borbe i žutih kartona, a na kraju je jedan gol prelomio u korist WS Wanderersa. Postigao ga je debitant u australskom nogometu Sulejman Krpić.

Doskorašnji nogometaš Tuzla Cityja postigao je gol glavom nakon gužve u kaznenom prostoru Perth Gloryja u 78. minuti. Odbila mu se lopta pravo na glavu, a on je odlično reagovao i poslao je u mrežu.

Zanimljivo, Krpić je u tom meču promašio i jedanaesterac. U 90. minuti golman Liam Reddy odbranio mu je udarac s bijele tačke.

Do kraja je ostalo 1:0 pa je tako naš iskusni napadač upisao odličan start i postao junak prve pobjede WS Wanderersa u sezoni.

Iskusni Krpić promijenio je veliki broj klubova i država u kojima je igrao. U našoj zemlji ostavio je dubok trag igrajući za Željezničar i Slobodu, a kratko je nosio i dres Sarajeva. Igrao je u AIK-u (Švedska), Astri (Rumunija), Suwonu (Južna Koreja), Metalcu (Srbija) i Tractor Saziju (Iran).