Derbi prvog i drugog na Pecari otvara 8. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

.
Utakmicom Širokog Brijega i Sarajeva počinje osma runda prvenstva Bosne i Hercegovine koja se igra u tri dana

 

Derbijem prvog i drugog na premijerligaškoj tabeli na Pecari otvoriće se novo kolo prvenstva Bosne i Hercegovine. Široki Brijeg će u vjerovatno sjajnom ambijentu Pecare ugostiti Sarajeva. 

Predvođen Marijanom Budimirom Široki Brijeg izgleda lijepo na startu sezone u pet utakmica upisali su četiri pobjede i remi protiv Veleža u Mostaru. Primili su svega tri pogotka u pet utakmica, istovremeno dali osam golova i početak sezone teško da su mogli bolje zamisliti.

Iako jako cijene rivala, u Širokom Brijegu, kako je Budimir nekidan najavio, ne prepuštaju nikome ulogu favorita. Na jučerašnoj press konferenciji je još jednom pohvalio Bordo tim.

- Sarajevo prolazi proces sličan našemu. Doveli su novoga trenera, imaju novi način rada i rastu iz utakmice u utakmicu. Imaju odlične pojedince i jedni su od glavnih pretendenata za naslov prvaka, rekao je Budimir i najavio veliki derbi.

- Imamo svoje želje i ciljeve. Svakog protivnika želimo pobijediti na Pecari. Međutim, vojnim rječnikom kazano, za pobijediti morate prvo znati i svoje i kvalitete svoga protivnika, a onda izabrati gdje ćete voditi bitku i koju ćete strategiju koristiti. Napravit ćemo sve da u 90+ minuta dođemo do pobjede. Stoga pozivam naše navijače da nas bodre i nose cijelu utakmicu.

O utakmici protiv Širokog Brijega je govorio i Simon Rožman, trener Sarajeva.

 Apsolutno se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi, koja ima dosta mladosti, energije, prepoznati stil, kontinuirani napad. Žele se nadigravati, tako da možemo očekivati otvorenu utakmicu. Imaju neke šeme u igri gdje jako puno traže, pogotovo na bočnim pozicijama, u dubinu ulaze sa bekom, krilom, čak i veznim, tako da imaju zasigurno jedan kvalitet, ali s druge strane uvijek se vraćamo sebi, znamo kakvi želimo biti, želimo se dokazivati i ja mislim da smo kao ekipa jako gladni i da zbog toga na svakoj utakmici nastojimo dobrim sadržajem doći do rezultata, kazao je Rožman.

Utakmica Široki Brijeg - Sarajevo igra se večeras od 20 sati uz direktan prenos na TV Arena Sport. Utakmicu sudi Miloš Gigović.

Foto: FK Sarajevo