Derbi u Mostaru privukao mnogo pažnje: Braća Mamić gledaju okršaj Veleža i Sarajeva

.

U Mostaru se igra veliki derbi osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Sarajeva, a među prisutnima su i braća Zdravko i Zoran Mamić.

Meč Veleža i Sarajeva privukao je mnogo pažnje, pa su tako i tribine ispunjene u maksimalno

Među njima, interesantna imena svakako su braća Zdravko i Zoran Mamić, dugogodišnji članovi zagrebačkog Dinama koji se nalaze u Bosni i Hercegovini, nakon čega je Hrvatska zatražila izručenje zbog služenja zatvorske kazne. Dvojica dugogodišnjih sportskih radnika meč gledaju u društvu Luje Ilića, čelnika GOŠK-a iz Gabele.

Zdravko Mamić, donedavno prvi čovjek Dinama, u BiH se nalazi od juna 2018. godine i nije izručen Hrvatskoj gdje ga Uskok tereti za podmićivanje osječkih sudija zbog činjenice da posjeduje i bh. državljanstvo.

S druge strane, Zoran Mamić je bio trener Dinama do 15. marta ove godine kada je odstupio sa svih pozicija zbog toga što mu je izrečena zatvorska kazna od četiri godine.

Braća Mamići su dugogodišnji nogometni radnici, pa tako nerijetko posjećuju sportska dešavanja u našoj zemlji. Zoran Mamić je prije nekoliko dana u Zenici zajedno s predsjednikom Nogometnog saveza BiH, Vicom Zeljkovićem, uživo gledao duel U-21 reprezentacija BiH i Irske.

Meč između Veleža i Sarajeva igra se na stadionu Rođeni s početkom u 20 sati.