Derbi začelja pripao domaćinu: Mladost pobijedila Čelik i gurnula ga u opasnu zonu

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja pobijedili su Čelik danas na domaćem terenu sa 4:2 u susretu 19. kola Premijer lige BiH.

Bio je ovo pravi derbi začelja u kojem smo vidjeli mnogo dobre igre i na kraju čak šest golova.

Već u 1. minuti navijači su vidjeli prvu šansu i to za goste. Mahmutović je izašao sam na Velića ali golman domaćih mu brani udarac i ostaje 0:0.

Ono što je propustio realizirati u 1., Mahmutović je realizirao u 11. minuti. Nakon kontre Dedeić je asistirao Mahmutoviću a ovaj matira Velića za veliko slvlje Robijaša.

Već u 22. minuti Mladost pokušava izjednačiti ali pokušaj Fanima iz slobodnjaka brani Pavlović. Kasnije pokušava i Hiroš iz slobodnog udaraca, ali preko gola.

Domaći ipak krajem prvog dijela poravnavaju rezultat na 1:1. Nakon gužve u šesnaestercu gostiju najbolje se snašao Vazda i pogodio mrežu Pavlovića. Samo pet minuta kasnije u velikoj šansi je Fanimo, ali Pavlović brani i ostaje 1:1 na kraju prvog dijela.

Na početku drugog poluvremena, tačnije u 55. minuti, Čelik ponovo dolazi do vodstva i to drugim golom Mahmutovića. On je izbjegao ofsajd i pogodio za 1:2.

Samo dvije minute kasnije Mladost dolazi ponovo do poravnanja i to ovog puta preko Atajića koji je siguran s bijele tačke.

Preokret domaćih kompletiran je u 70. minuti kada je pogodio Nedim Hadžić.

Do kraja susreta Čelik je pokušavao da stigne barem do jednog boda, ali nije uspio. Umjesto toga Mladost je postigla još jedan gol i to u 90. minuti preko Dragutinovića.

Mladost je ovom pobjedom pobjegla iz opasne zone i u istu gurnula Čelik. Zeničani sada imaju 16 bodova i nalaze se na 11. poziciji, dok je Mladost mjesto ispred s bodom više.

Premijer liga BiH, 19. kolo:

Mladost Doboj Kakanj - Čelik 4:2