Deschamps još uvijek ne želi oprostiti Benzemi

Karim Benzema odavno nije član francuske reprezentacije, a sada je o njemu govorio aktuelni selektor Trikolora, Didier Deschamps.

Selektor francuske reprezentacije i dalje je ljut zbog pojedinih izjava napadača Real Madrida, koji kako sada stvari stoje, još neko vrijeme neće biti pozvan na okupljanje nacionalnog tima.

Deschamps i dalje stoji pri tome da još uvijek nije spreman da oprosti Karimu Benzemi na ranijim komentarima o francuskom stručnjaku, govoreći kako je napadač Reala pretjerao.

Njihova svađa traje već nekoliko godina unazad, a najviše u tome "trpi" Benzemin poziv u reprezentaciju.

Podsjetimo, Benzema je suspendovan od strane Francuskog Fudbalskog Saveza u decembru 2015. godine nakon što je ucjenjivao reprezentativnog kolegu, Mathieua Valbuenu, te nakon toga nije upisao niti jedan nastup za Tricolore.

Benzema je navodno tražio da dobije poziv za posljednje Svjetsko prvenstvo odigrano u Rusiji ali to mu Deschamps nije ispunio, koja je na kraju uspjela da osvoji naslov prvaka svijeta.

Odgovor napadača Reala bio je javno kritikovanje predsjednika FFF-a, Noela Le Graeta, koji je podržao rad i selekciju selektora Francuske reprezentacije.

Rekao je tada Benzema da je da je Deschamps pao pod uticaj rasističkog dijela Francuske, jer je odabrao da u Francusku reprezentaciju ne pozove čovjeka koji je Alžirskog porijekla.

Kada je upitan o trenutnom odnosu sa Benzemom, Deschamps je rekao da je još uvijek ljut kao i da nije spreman da oprosti Realovom napadaču.

"Ljudi nekada mogu dati izjave koje poslije imaju određene posljedice koje dosežu daleko, a ja takve stvari ne mogu oprostiti", rekao je Deschamps za Europe 1 i dodao:

"Biram Francuske igrače, svi oni su Francuzi i nikada nisam birao nekoga po boji kože ili religiji. Također nikada ne bi uradio takvo nešto samo zbog toga jer će se protumačiti kao dobro ili loše", završio je Deschamps.

Benzema je upisao 81 nastup za reprezentaciju Francuske u kojima je postigao 27 golova, te se nalazi na devetom mjestu liste najbolji strijelaca Francuske reprezentacije.