Di Francesco: Došlo mi je da napravim osam izmjena na poluvremenu

Roma i Atalanta su odigrali pravu ljepoticu 2. kola Serije A, a njihov meč na Olimpicu je okončan podjelom bodova i remijem 3:3.

Atalanta je nakon prvog poluvremena vodila sa 3:1, u potpunosti imala situaciju u svojim rukama i činilo se da je pitanje trenutka kada će postići i četvrti gol. Međutim, gol Florenzija iz 60. minute donio je Romi snagu da do kraja izbjegne poraz.

Trener Rome Eusebio Di Francesco svjestan je da je njegov tim sinoć pokazao dva lica, a na poluvremenu je bio frustriran.

"Odigrali smo sat vremena kao amateri. Napadali smo sa 11 igrača na 11 odbrambenih, a to nije način na koji želimo da igramo. Nakon prvog poluvremena sam bio izuzetno nezadovoljan i došlo mi je da napravim osam izmjena na poluvremenu. Da sam mogao, uradio bih to. Srećom, vratili smo se na pravi put", započeo je Di Francesco, te nastavio:

"Atalanta je u prvom poluvremenu igrala fantastično, a mi smo bili spori. Moram da im čestitam, u zadivljujućoj su fizičkoj formi u poređenju s nama, ali i sa mnogim drugim timovima. Dobro je što smo izbjegli poraz, ali smo i u posljednjih deset minuta dozvolili Atalanti da stvori dosta šansi i umalo nas pobijedi. Morat ćemo raditi na tim stvarima".

I Roma i Atalanta nakon dva kola Serije A imaju po četiri boda, a njihov meč nije bio najefikasniji u ovom kolu budući da je u Firenci viđeno sedam golova na utakmici Fiorentine i Chieva (6:1).