Di Francesco o Džekinim mukama: Edin može bolje

Roma je stigla veoma blizu plasmana u nokaut fazu Lige prvaka nakon sinoćnje pobjede u Moskvi nad tamošnjim CSKA.

Vučica je slavila dosta tešku pobjedu rezultatom 1:2 zahvaljujući golovima Manolasa i Pellegrinija, ipak trener Eusebio Di Francesco nije bio pretjerano zadovoljan igrom svoje ekipe.

"Mogli smo puno bolje kada je timska igra u pitanju i mogli smo postići treći gol, jer smo stvorili dovoljno šansi. Ne želim da se ovo ponovi, da budemo tako tromi i zadovoljni rezultatom... Napredujemo u veznom redu, Bryan Cristante se dobro uklopio u naš sistem, ali još puno posla je pred nama", izjavio je nakon utakmice Eusebio Di Francesco.

Edin Džeko je imao nekoliko zaista izglednih prilika u Moskvi, ali se nije uspio upisati u strijelce. I čini se da se pomalo muči, s obzirom da njegova egzekucija nije bila na nivou ni u Seriji A u zadnje vrijeme.

"Edin uvijek može bolje, jer je uvijek opasan. S vremena na vrijeme moramo biti egoističniji u napadu, jer pravimo pogrešne odluke pred protivničkim golom. Biramo šut kada je pas prava opcija i obrnuto... To je slučaj ponajviše sa mladim igračima i siguran sam da će sa iskustvom napredovati i u tom pogledu", dodao je trener Rome.