Dijamant u ulozi sportskog direktora: Džeko obavio sastanak sa januarskom metom Fenerbahčea

.
Napadač turskog Fenerbahčea i nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko je obavio razgovor sa Radetom Krunićem, pišu turski mediji.

Isti izvor navodi da je Džeko pokušao uvjeriti saigrača iz nacionalnog tima da u januaru pojača redove turskog sastava nakon čega će biti poslana i službena ponuda na adresu slavnog Milana.

Dijamant je tokom sastanka sa Krunićem upoznao 30-godišnjeg veznjaka sa životom u Istanbulu te o samom klubu, a iz redova Fenerbahčea se nadaju da ga je uspio uvjeriti te da će od januara dva bh. reprezentativca igrati u istom klubu.

Izvještaji iz Italije navode da bi Milan rado prepustio Krunića turskom velikanu, a zauzvrat traži Ferdija Kadioglua, bočnog igrača tima iz Istanbula.

Krunić je ove sezone odigrao 12 utakmica za Milan u Seriji A i Ligi prvaka dok je za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao 32 susreta i pogodio četiri puta.

S druge strane Kadioglu je odigrao 18 susreta za Fener, upisao je tri asistencije i postigao gol dok je za reprezentaciju Turske postigao također gol u 14 nastupa.

 

 

 

Foto: X: Fenerbahce SK