Dinamo demantovao Mamićevu poruku iz Hercegovine i iznos transfera za Bočkaja

sddssda
Zdravko Mamić ponovo je privukao pažnju hrvatskih medija i uzburkao je duhove izjavom da je vino koje je pio razlog zašto je kupio Petra Bočkaja iz Osijeka.

Jedan od najboljih nogometaša hrvatskog nogometnog prvenstva Petar Bočkaj prije nekoliko dana iznenađujuće je prešao iz redova Osijeka u Dinamo, a Mamić je tokom jednog kafanskog druženja poručio da je on finalizirao transfer.

"Dok smo se svi skupa veselili, ja sam i radio jer ste me inspirirali. Takvo ste mi vino točili da sam večeras kupio Bočkaja", rekao je Mamić tokom slavlja u Hercegovini, indirektno potvrdivši da i dalje vlada Dinamom, a zatim je dodao:

"To je samo početak", dodao je uz aplauz prisutnih.

Ipak, nakon upita Večernjeg lista stigao je i odgovor iz Dinama na Mamićeve navode.

"Dinamo je u svom saopćenju objavljenom u petak 24. decembra objasnio sve okolnosti transfera Petra Bočkaja iz Osijeka u Dinamo. Iz navedenog jasno je da je transfer napravila Uprava te stoga nemamo potrebu posebno komentirati navode iz vašeg upita (o Mamićevoj povezanosti, op.a.)", poručili su iz Dinama za Večernji.

Također, iz Dinama su demanovali visinu odštete od tri miliona eura, koliko se ranije spominjalo da su Modri platili Osijeku za Bočkaja pa tako i dalje ostaje enigma prave visine odštete.

Visina transfera nije objavljena, a Bočkaj je potpisao višegodišnji ugovor s Dinamom.

Novo pojačanje Dinama igra na poziciji lijevog beka, a od 2017. godine bio je u redovima Osijeka. U prvom dijelu aktualne sezone nalazi se na prvom mjestu Hrvatske Telekom Prve lige u kategoriji asistencija s ukupno šest asistencija, a ujedno je i vodeći u kategoriji ključnih dodavanja s brojkom od čak 58. Njegove kvalitete svakako su sjajni centaršutevi, precizni udarci izvana, kao i odlični slobodni udarci.



Foto : Twitter