Dinamo dobio najlakšeg protivnika u play-offu, a danas je stigla nova sjajna vijest

.
DINAMO će prolaz u grupnu fazu Europa lige tražiti protiv estonske Flore koja je sinoć prošla maltešku Florianu nakon jedanaesteraca.

 

Taj rezultat je najveći uspjeh ovog kluba. U play-offu ovog natjecanja od estonskih klubova bili su do sada samo Levadia i Nomme Kalju. Levadiju je 2009. izbacio Galatasaray dok je Nomme 2013. izgubio od Dnjipra.

 

Dinamo je veliki favorit u ovom dvoboju, a dodatna dobra vijest za Modre je što će Flora u Zagreb doputovati bez Rauona Sapinena, najboljeg igrača i strijelca momčadi. Sapinen je u 20 kola tamošnje lige zabio 21 gol, a od tri gola ekipe u Europi ove sezone zabio je dva.

 

Flora u Zagreb bez najboljeg igrača i strijelca

Da stvar bude gora po Estonce, Sapinen je totalno nepotrebno dobio dva žuta kartona. Prvi je zaradio u regularnom tijeku utakmice, a drugi, prema zapisniku, u 130. minuti, kad je sve bilo riješeno. Naime, nakon slavlja došlo je do gužve na terenu u kojoj je prednjačio Sapinen i tako je zaradio isključujući karton koji ga eliminira iz susreta s Dinamom.

Estonci vjeruju u čudo

Igrači Flore bili su presretni nakon prolaska te vjeruju da u Zagrebu mogu napraviti čudo.

 

''Što se tiče penala, izvukli smo pouku iz utakmice protiv Suduve, na treninzima smo dosta vježbali jedanaesterce. Ova pobjeda važna je iz više razloga, ona je povijesna, mi sad imamo povijesnu šansu da dođemo do Europa lige. Igramo play-off, znamo da nam u Zagrebu neće biti lako, ali mi protiv Dinama nemamo što izgubiti'', rekao je Florin branič Marten Kuusk, jedan od onih koji su zabili golove u raspucavanju, dok je trener Henn bio nešto realniji:

 

''Nisam do ove utakmice razmišljao o Dinamu, bilo je važno samo proći Florianu. Naravno da je u ždrijebu play-offa bilo i boljih opcija za nas, ali u ovoj fazi natjecanja teško možete očekivati lagan ždrijeb, s kim god se susretnete to je ozbiljan protivnik.''