Dinamo dobio paklenog, ali itekako prolaznog rivala, Fenerbahče protiv Belgijanaca

.
Žrijeb osmine finala Konferencijske lige

 

Nakon žrijeba osmine finala Evropske lige, u Nyonu je od 13 sati održan žrijeb osmine finala Konferencijske lige. Svoje rivale saznali su GNK Dinamo Zagreb, ali i drugi timovi, a za neke nastupaju i reprezentativci BiH.

Dinamo je priredio senzaciju i izbacio Betis, a danas je saznao novog rivala. Ovaj put će na Maksimiru gostovati ekipa PAOK-a. Svakako će Modri imati realne šanse da prođu dalje, iako neće biti lako.

Edin Džeko i Rade Krunić sa Fenerbahčeom će igrati protiv begijskog Union Saint-Gilloisea, a u ovom takmičenju gledaćemo još tri bh. fudbalera - Jusufa Gazibegovića (Sturm), Miroslava Stevanovića (Servette) te Benjamina Tahirovića (Ajax).

Servette i Tahirović igraće proiv češkog Plzena, a Tahirovićev Ajax za rivala će imati engleskog premierligaša Aston Villu, koja će svakako biti favorit u dvomeču sa Nizozemcima. Gazibegovićev Sturm će imati jako težak zadatak jer im je žrijeb dodijelio Lille.

Norveški Molde bit će rival Club Bruggeu u jednoj od barem nama manje interesantnih duela osmine finala, dok će Maccabi Haifa igrati s Fiorentinom, a drugi predstavnik Izraela, Maccabi Tel Aviv, protiv grčkog Olympiakosa.

Osmina finala Konferencijske lige:
Servette - Plzen
Ajax - Aston Villa
Molde - Club Brugge
Union SG - Fenerbahče
Dinamo Zagreb - PAOK
Sturm - Lille
Maccabi Haifa - Fiorentina
Olympaikos - Maccabi Tel Aviv

UEFA je već saopštila da će se prvi mečevi osmine finala Konferencijske lige igrati 7. marta, a revanš utakmice su na programu 14. marta. Finalna utakmica igrat će se u Atini.