Dinamo doveo veliko pojačanje za napad na Ligu prvaka

Iako sezona još traje, za zagrebački Dinamo je prijelazni rok već počeo.

Modri naredne sezone žele napasti Ligu prvaka i u skladu s tim uveliko rade na jačanju igračkog kadra, a po uzoru na veće klubove, izbjegavaju mogućnost neke brze i nategnute kupnje na ljeto i pregovora i zadnji čas, prenosi sportsport.ba.

Zagrepčani vode pregovore s nekoliko potencijalnih pojačanja, a od večeras je i definitivno da će Dinamov dres u sljedećoj sezoni nositi Portugalac Ivo Pinto, kojem je to ujedno i povratak na Maksimir.

Posljednju sezonu Pinto je proveo u redovima Norwicha koji je izborio plasman u Premier ligu, ali obzirom da mu ovaj engleski tim nije ponudio novi ugovor, na kraju je prihvatio poziv iz Dinama s kojim je potpisao trogodišnji ugovor.

"Jako sam sretan što sam ponovno u Dinamu, lijepo se osjećam i ovo je važan trenutak za mene i moju karijeru. Proveo sam lijep period u Norwichu, drago mi je što se klub vratio u Premier ligu nakon tri godine i to je nešto posebno. Mi smo sada ponovno zajedno, vratio sam se i veselim se nastupima u dresu Dinama. Dat ću sve od sebe kako bih pomogao ekipi i klubu u ostvarivanju novih uspjeha", rekao je Pinto.

Kada je stigao poziv Dinama nije mnogo razmišljao.

"Kada sam dobio ponudu od Dinama, trebala mi je jedna minuta da kažem da i vratim se na mjesto koje mi je nekoć bilo dom i sada mi je opet dom. Zato sam sretan", poručio je.

Pinto je, dakle, u Dinamo došao kao slobodan igrač, a s obzirom da njegovim dolaskom Dinamo trenutno ima tri opcije na poziciji desnog beka, za očekivati da će tokom ljeta klub prodati Petra Stojanovića.

Dinamov dres ovaj 29-godišnji fudbaler je prethodno nosio u razdoblju od 2013. do 2016. godine. Na Maksimiru je ostavio odličan dojam, bio je jedan od najboljih igrača u ekipi koja je igrala Ligu prvaka, pa rušila i veliki Arsenal.

Kroz karijeru je, između ostalog, nastupao još za Cluj, Rio Ave, Porto, Leiriju... Jedno vrijeme bio je i reprezentativac Portugala.