Dinamo ima dva golmana u opticaju: Austrijanac umjesto Šehića stiže u Zagreb

Sva je prilika da će čak i prije čarobnog Španca napustiti klub, a da u tome ima nešto daje naslutiti podatak da su pod maksimirskom tribinom već našli prvog kandidata koji bi trebao potpisati i stati na upražnjeno Livakovićevo mjesto među vratnicama.

Kako javljaju Sportske novosti, radi se o 29-godišnjem Heinzu Lindneru, prvom reprezentativnom golmanu Austrije. Početkom jula raskinuo je ugovor sa švicarskim Grasshopperom, a cijena po Transfermarktu mu je tri i pol miliona eura, cifra koju Dinamo do sada nikad nije platio kada su u pitanju čuvari mreže, prenosi Oslobođenje.ba.

Ponikao je u bečkoj Austriji, tako da je možebitno i ušao u razmatranje na inicijativu trenera Nenada Bjelice, a još je branio i u Eintrachtu iz Frankfurta. Sve ovo, plus interes za 30-godišnjeg golmana Ibrahima Šehića iz Erzurumspora, daje naslutiti da je odlazak Livakovića u Montpeiller samo pitanje vremena, a ohrabrujuće je čuti da Dinamo istražuje mnoge opcije kao dostatnu zamjenu. Također, u igri su i Josip Čondrić i Kristijan Kahlina.