Dinamo pravi još jedan odličan posao, Menalo odlazi?

Nigerijac Iyaji Atiemwen, poznatiji kao Beli, pojačao je Dinamo. No, Nigerijac najvjerovatnije neće na proljeće igrati na Maksimiru.

Kako pišu “Sportske novosti” Atiemwen odlazi na posudbu u Al Ain koji vodi Zoran Mamić. Dinamo bi u konačnici trebao dobro proći. Platili su ga oko tri miliona eura, a pola tog novca otplatit će Al Ain posudbom do kraja sezone te će preuzeti njegovu plaću iz ugovora, prenose Sportske

Osim novog pojačanja, isti izvor piše kako će još nekoliko igrača Dinama ići na posudbu. Nenad Bjelica nije želio govoriti o imenima, poručio je da se to može zaključiti na osnovu minutaže, a jedan od kandidata za privremeni odlazak sa Maksimira je i Luka Menalo.

U Dinamu na krilnim pozicijama vlada velika gužva, pa je za našeg fudbalera odlazak na posudbu najbolja opcija kako bi dobio neophodnu minutažu. Ranije su poljski mediji spominjali Gornik kao moguću destinaciju za nastavak karijere bivšeg fudbalera Širokog Brijega.

Osim Menala, od igrača koji su tokom jeseni u Dinamu dobijali minutažu, privremeno bi Maksimir mogli napustiti još: Alexandru Matel te Mario Musa.