Dio Milana večeras tuguje, drugi dio zajedno s Napolijem slavi

321
Rossonerima samo bod

Milan nastavlja borbu za Scudetto, ali kao i nekoliko puta ove sezone, zakazao je tamo gdje se to nije očekivalo. U Italiji niko ne može unaprijed upisivati bodove i sve ekipe znaju da "igraju lopte", a one manje često pomrse račune favoritima, što je slučaj bio i večeras u gradu mode.

 

Bologna je u meč ušla bez trenera Siniše Mihajlovića koji je na liječenju jer mu se vratila leukemija, a izostanak trenera bio je samo motiv za igrače koji su se hrabro postavili i nisu pali pod pritiskom niti su dozvolili da ih poremeti gromoglasna publika zvijezdama Milana.

Rossoneri su većim dijelom meča napadali, bili opasniji, stvarali šanse, ali nedovoljno da se dođe do pogotka. Već na poluvremenu trener Pioli je ubacio Rebića umjesto Messiasa, Leaa prebacio na desnu stranu, a u 70. minuti na teren je ušao i Ibrahimović kada se vidjelo da je vrag odnio šalu.

 

Nastojali su domaći doći do gola, nisu odustajali do kraja, ali jednostavno večeras nisu pokazali dovoljno, dok je Bologna takođe znala da zaprijeti iz kontri i polukontri, no Maignan je zaustavio sve što je išlo prema njegovom golu.

Milan će biti lider nakon ovog kola sa 67 bodova, no Napoli je na samo bod, a grasdski rival ima četiri boda zaostatka i utakmicu manje, te je takođe u dobroj poziciji s obzirom na pobjedu nad Juventusom i na večeras neočekivani kiks Rossonera.

Sljedeći vikend Milan ima teško gostovanje u Torinu kod istoimene ekipe, ali po nekom nepisanom pravilu, Ibrahimović i društvo pružaju bolje partije na strani i u "većim" utakmicama. Nakon toga, slijedi duel kod kuće Genovom, a onda i gostovanje Interu u polufinalu Kupa, pa derbi u Rimu protiv Lazija.

Sve u svemu, ako žele da budu prvaci, u Milanu moraju dobijati utakmice protiv ekipa kao što je Bologna, naročito pred svojim navijačima.