Direktor Borussije dao posljednju riječ na temu Sancha: 'Mislim da je to odgovor na sva pitanja'

.
Iako se činilo da Jadon Sancho definitivno prelazi u Manchester United, Borussia Dortmund ga je odlučila zadržati i naredne sezone.

 

Engleski krilni reprezentativac bio je na mali korak od Old Trafforda. Prethodno je sve dogovorio s Unitedom, čak je i Borussia prihvatila obeštećenje od strane engleskog kluba, ali na kraju je sve propalo.

 

Borussia je na kraju povela igrača na pripreme u Švicarsku, a ranije je inzistirala da je upravo 10. avgust i dan kada se kreće na pripreme zadnji kada je u pitanju mogućnost transfera nekog od igrača na koje računaju.

 

Sancho nije najsretniji zbog odluke, no ponaša se profesionalno, poštovat će ono što je klub odlučio i nastaviće da se sprema za novu sezonu s Milionerima. Sve to potvrdio je i direktor BVB-a Michael Zorc.

"Planiramo budućnost sa Sanchom. Igrat će za nas naredne sezone. Odluka je konačna i mislim da je to odgovor na sva pitanja", poručio je Zorc novinarima.

 

Unitedu ostaje sada da se okreće drugom izboru, a nije poznato koga želi Ole Gunnar Solskjaer jer je sva energija bila usmjerena isključivo u dovođenje Sancha.