Do nekih boljih rezultata: Potišteni Zmajevi se s Islanda vratili u Sarajevo, sad čekamo "promjene"

zmajevi
Nakon poraza od Islanda u Reykkjaviu u meču 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, nogometna reprezentacija BiH vratila se u Sarajevo i igrači našeg nacionalnog tima sada se vraćaju svojim klupskim obavezama.

 

 

Iako je naš tim odigrao znatno bolji meč nego protiv Lihtenštajna te propustio neke izgledne prilike da dođe u vodstvo, na kraju smo doživjeli poraz jer je Island u 90. minuti golom Finnbogasona došao do pobjede.

Prvi čovjek bosanskohercegovačkog nogometa Vico Zeljković, nakon svega, svjestan je činjenice da je naša nogometna reprezetnacija još jednom razočarala te je shodno tome poručio kako će biti određenih rokada.

"Poraz na Islandu nije nešto što smo očekivali. Do kraja kvalifikacija očekuju nas još četiri utakmice, ali je situacija u našoj grupi dosta teška za nas i ne zavisimo više samo od svojih rezultata. Imaćemo priliku da kroz baraž izborimo plasman na Evropsko prvenstvo, ali je jasno da moramo hitno nešto promjeniti i zato slijede rezovi i velike promjene", poručuje Zeljković.

Što se tiče onog što dolazi, treba istaći da šanse za plasman na Euro i dalje postoje i to isključivo preko baraža kojeg imamo zagarantovanog i koji se igra u martu naredne godine.