Dobija li svijet boksa zastrašujućeg nokautera? Teško onom koga on udari!

.
Spreman je za nove izazove

 

Ljubitelji boksa oduvijek su u ovoj plemenitoj vještini cijenili nokautere i ne postoji čovjek koji uživa u boksu, a koji ne voli vidjeti nokaut koji podigne publiku na noge. Sada bi svijet boksa mogao dobiti jednog zastrašujućeg nokautera, a to je nekadašnji UFC prvak teške kategorije Francis Ngannou.

Francis Ngannou spreman je da se isproba u boksu. Doskorašnji prvak UFC-a teške kategorije odlučio je napustiti mješovite borilačke vještine i pokušat će karijeru izgraditi u boksu.

Kamerunska nokaut mašina poznata je po razornom udarcu. Samo su rijetki uspjeli preživjeti njegove bombe, a tu snagu odlučio je prenijeti u boks i spreman je izazvati najveća imena teške kategorije.

OBJAVU POGLEDAJTE OVDJE.

Tyson Fury je prvi na radru popularnog 'Predatora'. Čini se kako je i Kralj Cigana zainteresovan za borbu, a Ngannou je već počeo pregovore.

"Pričao sam s nekim iz njegovog tima. On ima obaveza zbog borbe protiv Oleksandera Usyka u aprilu, ali pokušavam dogovoriti posao prije te borbe. Imao bih dovoljno vremena da se spremim i vjerujem da bih se mogao boriti u junu ili julu", rekao je Ngannou i nastavlja:

"Prerano je govoriti bilo šta, ali definitivno razmišljamo u tom pravcu. Već dvije godine se priča o tom meču i smatram da bi ljudi radije vidjeli ovu borbu nego meč s Joshuom", jasan je Nagannou.

Predator već proučava Furyja. Potpuno je fokusiran na njegove mečeve i gleda ih dok trenira i vidjet ćemo hoće li naći neku slabu tačku u boksu kojeg donosi Fury.

WBC šampion teške kategorije spreman je za izazov zvani Ngannou. Njemu je apsolutno svejedno ko je na drugoj strani ringa.

"Znam da si izašao iz ugovora s UFC-om. Dečko, želiš li zaraditi ogromnu lovu? Dođi kod Kralja Cigana i da vidimo ko je najžešći kučkin sin na svijetu", poručio je Tyson Fury.

Ngannou se trenutno još uvijek oporavlja od povrede koljena zbog kojeg nije aktivan već gotovo godinu dana. Počeo je s treninzima i uskoro bi mogao biti u punoj formi.

Kamerunac je na početku karijere planirao postati bokser. Ipak, na kraju ga je MMA sport spasio ulice u Parizu i on je od anonimusa postao UFC šampion i čovjek kojeg svi pamte po razornom nokautu.

Neko ko ima 130 kilograma i takav malj u rukama sigurno nije bezopasan i po šampiona svijeta teške kategorije jer Ngannou je čovjek koji samo jednim udarcem može uspavati bilo koga.

Francis Ngannou je u MMA Karijeri odradio 20 borbi. Ima 17 pobjeda od čega je 12 nokautom i tri poraza.

 

 

 

S druge strane Tyson Fury je u karijeri ostvario učinak od 33 pobjede i jednog neriješenog rezultata kojeg je imao u borbi protiv Dontayja Wildera, kojeg je potom dva puta demolirao od batina.

(Foto: Screenshot)