"Dobio je ugovor od 50 miliona samo zato što je bijelac"

.
Nevjerovatna izjava

 

Nekadašnji NBA košarkaš Rashad McCants (38) brutalno je izvrijeđao košarkaša Los Angeles Lakersa Austina Reavesa. McCants smatra da je Reaves dobio četverogodišnji ugovor s Los Angeles Lakersima vrijedan 50 miliona dolara samo zato što je bijelac.

Nekadašnji košarkaš Rashad McCants izazvao je gomilu komentara nakon što je na rasističkoj osnovi komentarisao košarkaša Los Angeles Lakersa Austina Reavesa.

McCants koji je igrao četiri sezone u NBA ligi smatra kako Reaves ne zaslužuje ugovor od 50 miliona dolara za četiri godine i da ga je dobio samo zato što je bijelac u očajnoj ekipi Lakersa.

"Dali ste mu 50 miliona jer je bijelac i jer igra za Lakerse koji su smeće od ekipe. Da Lakersi nisu smeće od ekipe, on ne bi ni igrao. Počinje mi ličiti na Jeremy Lina", rekao je McCants i istakao je kako bi on dao Reavesu samo sedam miliona za dvije godine.

Austin Reaves u posljednje vrijeme igra jako dobro u dresu Los Angeles Lakersa. Tokom ovog mjeseca je na prosjeku od 17 poena po meču, a u sezoni je ubacivao nešto preko 12 poena.

Rashad McCants je nekadašnja zvijezda univerziteta Sjeverna Karolina. Izabran je kao 14. pik drafta 2005. godine, ali NBA karijera mu je trajala veoma kratko i već je 2009. godine bio van lige.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

On je u dresu Minnesota Timberwolvesa i Sacramento Kingsa tokom četiri godine prosječno bilježio 10 poena po utakmici, a u ostatku karijere je igrao u brojnim 'divljim' ligama.

Nastupao je u Venecueli, Portoriku, Dominikani, Kini, Filipinima i Libanu.

Austin Reaves je u NBA stigao 2021. godine. Nije izabran na draftu, ali su mu Lakersi ponudili ugovor koji je u septembru te godine postao standardan.

Treba istaći da je ovaj 24-godišnji šuter kroz NCAA karijeru igrao na koledžima Wichita State i Oklahoma.

Nedavno je izrazio želju i za nastupom u reprezentaciji Njemačke čiji će član vjerovatno postati već ove godine.

(Foto: Screenshot)