Dobio otkaz u klubu jer donosi lošu sreću: "Igrači su to tražili, vjeruju da je on baksuz"

asd
Napadač iz Gane Mohammed Anas (26) dobio je otkaz u ekipi TS Galaxy iz Južne Afrike i to iz bizarnog razloga.

Kako prenose afrički mediji, 26-godišnjem napadaču uručen je otkaz jer, vjerovali ili ne, donosi lošu sreću u kojem god klubu zaigra.

Njegovi saigrači su od rukovodstva kluba zatražili da Anas ode iz ekipe jer su uvjereni da je on razlog što im ove sezone ne ide baš najbolje.

"Gdje god je igrao u Južnoj Africi njegov tim se borio za opstanak ili je ispadao iz lige", rekao je izvor blizak iz kluba i dodao je:

"Igrao je u Maritzburgu i jedva su izborili opstanak. Igrao je za Free State Stars i oni su ispali, baš kao i Polokwane City".

"Prošle sezone igrao je za Black Leopards i ista stvar se desila. Igrači su zabrinuti. Smatraju da donosi nesreću. Silno se bore, ali rezultata nema. Zbog toga je otpušten iz kluba", saopšteno je za The Citizen News.

Mohammed Anas je karijeru počeo u ekipi Maritzburg United, a zatim je igrao za Free State Stars, Polokwane City i Black Leopards.

Anas izazvao smijeh širom svijeta: Zahvalio se supruzi i djevojci

Mohammed Anas je prije četiri godine izazvao veliku pažnju širom svijeta.

Nakon što je postigao dva gola za Free State Stars protiv Ajaxa iz Cape Towna (2:2), dobio je nagradu za najboljeg igrača meča, a zatim se zahvalio djevojci i supruzi u istom trenutku.

"Hvala mojim navijačima, ali posebno hvala supruzi i djevojci. Oh, izvinite, hvala mojoj ženi. Volim te iz dubine duše", rekao je tada Anas.


Ovaj ispad je prošao bez posljedica, ali ovaj 26-godišnjak sada će morati da pronađe novi klub.