Dobre vijesti za bh. rukomet uoči ispita generacije

Čelnici Rukometnog saveza BiH danas su održali sastanak s vlastima FBiH i direktorom Porezne uprave FBiH kako bi se došlo do rješenja po pitanju katastrofalne situacije u RSBiH. Sastanak je proizveo uvjerenja da će trakavica oko blokiranih računa, ID broja i opšte krize uskoro biti riješena.

Vojislav Rađa je za N1 negirao navode koji su prethodnih dana objavljeni u pojedinim medijima da će Rukometni Savez BiH za učešće na Evropskom Prvenstvu koje počinje u januaru 2020. godine morati izdvojiti 105 hiljada eura na ime kotizacije i drugih obaveza. 

"U kontaktu smo sa EHF-om, i dobili smo pismeno uvjerenje da za učešće na Evropskom Prvenstvu nećemo morati izdvojiti niti jedan euro na ime kotizacije, jer se ona ne plaća za učešće na glavnom turniru. Ona se plaća samo za učešće u kvalifikacijama", naglasio je Rađa. 

Ipak, Rukometni savez će morati izdvojiti sredstva za putovanje i smještaj u norveškom Trondheimu, gdje će reprezentacija BiH igrati utakmice grupne faze, i zato je bitno pitanje računa i poreskog ID broja riješiti što ranije.

"Mi ne bježimo od obaveza koje su postojale ranije, ali sada moramo tražiti određena rješenja u okviru zakonske regulative kako bismo zaštitili funkcionisanje i opstanak saveza", rekao je Rađa, inače član upravnog odbora RSBiH.

Iako rok do kojeg treba riješiti nagomilane probleme u Rukometnom Savezu Bosne i Hercegovine, ovo se može smatrati pozitivnim potezom za bh. rukomet.

Izvor: