Dočekali smo! Danas se otvara prvi premijerligaški teren u projektu NS BiH

.,
Utakmicama 16. kola danas se nastavlja Premijer liga Bosne i Hercegovine, a imat ćemo priliku vidjeti i kako izgledaju tereni koje trenutno gradi, ili u ovom slučaju je izgradio, Nogometni savez Bosne i Hercegovine.

Teren u Banjoj Luci je spreman (Foto: FK Borac)

Ljetos su krenuli radovi na premijerligaškim terenima. Tačnije, četiri travnjaka su krenula u rekonstrukciju u sklopu najnovijeg projekta Nogometnog saveza BiH. Bilo je tu mnogo problema i odlaganja rokova, ali je prvi izgrađeni teren konačno tu.

Gradski stadion u Banjoj Luci dobio je novu podlogu, a bit će otvoren u današnjoj utakmici između Borca i Slobode koja se igra od 18 sati. Idealna prilika da vidimo kvalitet terena kakvi će biti širom BiH, kada se projekt privede kraju.

Program počinje utakmicom između Veleža i Leotara koja se igra danas od 13 sati. Rođeni su u proteklom kolu poraženi od Željezničara na Grbavici i danas im je idealna prilika da se vrate na "pravi put" i ostvare bitna tri boda u borbi za Evropu.

Bitka timova od kojih se očekuje borba za opstanak, Sloge i Posušja, zakazana je za 16 sati i to je treći meč današnjeg programa.

Raspored 16. kola Premijer lige:

Danas:

13:00 Velež - Leotar (Arena Sport)

16:00 Sloga - Posušje

18:00 Borac - Sloboda

Sutra:

17:00 Sarajevo - Igman (MY TV)

17:00 Široki Brijeg - Zrinjski (Arena Sport)

Ponedjeljak:

14:00 Tuzla City - Željezničar (MY TV)