Dodijeljena priznanja "Sportska nada grada Bihaća"

priznanja
Klubovi sa najviše dobitnika ovogodišnjih priznanja su Odbojkaški klub Bihać, Judo klub Una, Košarkaški klub Bosna XXL.

 

 

Gradski sportski savez Bihać dodijelio je priznanja "Sportska nada grada". Naglašeno je kako su ove godine prepoznati i nagrađeni rad, trud i potencijal 32 najmlađih talentovanih sportista u gradu na Uni, koji su se i rezultatski posebno istakli u proteklom periodu.

Među dobitnicima su članovi ovdašnjih klubova borilačkih sportova, košarkaških, odbojkaških, rukometnih i nogometnih kolektiva... Između ostalih, priznanja su dobili odbojkaši Timur Trgo, Ema Felić i Zara Tinjak, te košarkaši Imran Veladžić, Nedim Hujić i Afan Busuladžić. Neki od mladih nogometaša koji su dobili ovogodišnje priznanje su Irnes Beganović, Dino Zulić, Džan Mašić, Alan Begić i Eman Dizdarević, dok je priznanja iz bihaćkih klubova borilačkih sportova dobilo čak 16 djevojčica i dječaka.

Klubovi sa najviše dobitnika ovogodišnjih priznanja su Odbojkaški klub Bihać, Judo klub Una, Košarkaški klub Bosna XXL, klubovi borilačkih sportova "Zino", "Kurto" i "Ljutoč" Orašac, Omladinski fudbalski klub Bihać, Akademija nogometa Jedinstvo i Nogometni klub "Una Nacionalni park" iz Kulen Vakufa.

Kako je rekao predsjednik Gradskog sportskog saveza Saša Smiljanić, na ovaj se način pokušava dodatno motivirati mlade Bišćane u njihovom nastojanju za sportski, ali i svaki drugi životni napredak.

"Naravno, još je mnogo naših talentiranih mladih sugrađana koji će na listi dobitnika priznanja biti sigurno već u narednim godinama. Na ovakvu vrstu podrške smo se inače odlučili, jer najmlađi sportisti nisu u kategorijama koje se nagrađuju prilikom sportiste godine", dodao je Smiljanić.

Ovom prilikom istaknuto je i kako hvale vrijedna aktivnost Gradskog sportskog saveza Bihać kojom se vrednuju i podržavaju uspjesi najmlađih sportskih talenata, održava se drugu godinu zaredom i sigurno će biti dugogodišnja tradicija.