Dok čeka sudbonosnu odluku: Pogba je "pobjegao" daleko i sreo Pjanića

.
U danima u kojima se odlučuje o njegovoj budućnosti kao nogometaša, Paul Pogba je u Dubaiju, gdje je sreo i našeg Miralema Pjanića.

Dok se u Italiji vodi proces u vezi njegovog korištenja dopinga, Francuz je "pobjegao" daleko od torinske zime i u Dubaiju individualno trenira.

Tamo se susreo s Miralemom Pjanićem koji je potom objavio fotografiju Pogbe i njegovog sina Edina, a iskusni veznjak je imao priliku i da se druži sa ruskim teniserom Andreom Rubljovim.


 

Foto: Instagram

 

I pored svih nedaća, osmijeh kod Pogbe je prisutan. Čak i ako je rizik od prijevremenog okončanja karijere zaista veliki, jer tužilaštvo je zatražilo četiri godine suspenzije za nekada jednog od najboljih igrača svijeta.

Podsjetimo, Francuz je pao na rutinskoj doping kontroli nakon pobjede Juventusa nad Udineseom rezultatom 3:0 krajem augusta. Pvi test i ponovljena analiza pokazali su tragove DHEA-e u njegovom organizmu, a to je supstanca koja je zabranjena u italijanskoj Serie A.

Maksimalna četverogodišnja suspenzija bit će kazna u slučaju da ne dođe do sporazuma o prizanju krivice.

Očekuje se da će Pogba ići na suđenje pred nacionalnim anti-doping tribunalom, a trenutno je privremeno suspendovan otkako su objavljeni rezultati prvog doping testa.