Dok Felix čeka odlazak u Barcelonu od Xavija dobio nezapamćen šamar

.
Trener katalonskog kluba je rekao svoje

 

Portugalski reprezentativac Joao Felix izazvao je gnjev navijača Atletico Madrida priznanjem da želi zaigrati za Barcelonu i nada se da je taj transfer moguć do kraja ljetnog prelaznog roka. Dok se Felix nada da će Barca krenuti po njega stigle su i loše vijesti koje su takav ishod učinile skoro nemogućom misijom.

Joao Felix se vratio u Atletico Madrid nakon šestomjesečne posudbe u Chelseaju koji na kraju nije htio otkupiti njegov ugovor iako se Portugalac svim silama trudio da se to desi.

Bilo je jasno da se Felix ne želi vratiti u Atletico, ali ni njega baš ne žele u tom klubu. Njegov broj sedam već su dali Antoineu Griezmannu, dok mu je Diego Simeone na početku priprema poručio da neće računati na njega.

Gnjev navijača i čelnika kluba izazvao je izjavom da mu je san da zaigra u dresu Barcelone i da se nada da se to može ostvariti što prije.

Španski mediji već danima pišu da Barcelona pokušava zaista dovesti Felixa i da s Atletico Madridom pregovaraju oko posudbe s obaveznim otkupom ugovora.

Također, Felix je putem agenta poručio Kataloncima da ih je spreman čekati koliko god treba i da u obzir dolazi samo odlazak u taj klub, te da ga duge ponude uopšte ne zanimaju.

Međutim, čini se da je stigao hladan tuš za Felixa i to iz katalonskog kluba. Mundo Deportivo objavio je da je Xavi razgovarao s Decom oko dolaska Portugalca i da je dao iskreno mišljenje o svemu tome.

Xavi je poručio Decu da ne vidi pravo mjesto u formaciji Barcelone za Felixa i da se Portugalac trenutno uopšte ne uklapa u njegove planove, te da bi dolazak mladog napadača bio potpuno nepotreban.

Trener Barcelone smatra da trenutno u igračkom kadru nema mjesta za Felixa i da ima dovoljno izbora u ofanzivi.

Također, Mundo Deportivo navodi da bi se situacija mogla preokrenuti samo u slučaju da neko od ofanzivaca napusti Barcelonu tokom ljeta, a prvenstveno se to odnosi na Ferrana Torresa kojeg Barca pokušava prodati.

Za Felixa se noćna mora nastavlja jer je u klubu u kojem on ne želi biti, ali ni njega tu ne žele i bit že zanimljivo vidjeti kakva sudbina ga čeka na kraju ljetnog prelaznog roka.