Dok igra u najjačoj ligi svijeta i zarađuje ogroman novac, majku je poslao u kontejner!

.
Ponekad djeca znaju itekako biti nezahvalni prema roditeljima, ali isto tako i roditeljska pohlepa zna zauvijek pokvariti odnos.

Premiership je najpoželjnija liga za igrati. Osim što garantuje odličan fudbal, donosi i ogromnu zaradu što je možda i presudan faktor za većinu mladih fudbalera. Potpisivanje jednog bogatog ugovora obično donose doživotnu sigurnost, naravno uz pametnu potrošnju.

Ainsley Maitland-Niles je fudbaler koji već godinama igra u prvenstvu Engleske. Ugovorom je vezan za Arsenal, a ove sezone je član Southamptona gdje je na posudbi. Do sada skupio je dva nastupa.

Od potpisa svog prvog profesionalnog ugovora zaradio je više od 10 miliona eura. Prema dostupnim informacijama u 2022. godini sedmična plata mu je čak 50.000 eura.

Kao i većina mladih fudbalera živi luksuzno. Prošle godine je na uništio skupocjenog Mercedesa i ponašao se kao da se ništa nije desilo. Naš narod bi rekao: "Ima se, može se".

Već neko vrijeme je u braku sa Katyom. U maju su postali i roditelji nakon što je atraktivna brineta rodila sina. Uglavnom, u životu ovom modelu iz Kazahstan ništa ne fali i to zahvaljujući bogatom mužu.

I dok Maitland-Niles uživa u životu njegova majka Jules sastavlja kraj sa krajem pošto je primorana da živi u kontejneru. Godine prolaze, ništa se ne mijenja. Neki će osuditi sina, ali veliki dio krivice nosi i majka.

Kada je ovaj 25-godišnjak bio tinejdžer majka je napravila neke krive poteze. Postala je previše agresivna, izgubila je kontrolu i na kraju je odbačen od vlastitog djeteta.

Prije pet godina Ainsley je potpisao prvi profesionalni ugovor sa Arsenalom, od novca je iznajmio trosobni stan za sebe, brata i majku. Ujedno je i majci platio luksuzni odmor u Australiji.

Kada se vratila sin joj je izbacio sve stvari iz stana nakon što su ga vlasnici stana i fudbalski menadžment u Arsenalu upoznali koliko mu je majka drska te na neki način i bahata.

"Novac mu je ušao u glavu", kazala je Jules, dok joj je sin odogovorio da samo želi da živi svoj život poslije čega je otišao da živi u stan vrijedan 700.000 funti sa bratom.

Majka je u međuvremenu otišla da živi u metalnom kontejneru koji nema ni zavjese, ni toalet. Uslovi za život su sve osim normalni.

Kada je cijela priča isplivala u javnost te mu pokvarila reputaciju Ainsley je pokušao pomoći majci tako što joj je dao određeni novac, međutim njihov odnos je i danas neka vrsta "hladnog rata".

Foto: Sport sport