Dok Inter čeka za Edina Džeku stiže ponuda iz Francuske

Bh. napadač Edin Džeko prethodnih sedmica povezivao se s prelaskom u Inter, no do dogovora s Romom još uvijek nije došlo.

Nakon završetka prošle sezone uveliko se počelo špekulisati da će Džeko napustiti Romu ovog ljeta i karijeru nastaviti u Interu. Klub s Meazze u nekoliko navrata slao je ponudu za bh. napadača, ali je Roma to odbila.

Glavni problem je što Roma ne želi spustiti cijenu sa 20 miliona eura, dok Inter najviše nudi 15 miliona eura. Saga oko Džeke traje već sedmica, a ono što je najbitnije Dijamant je dosadašnji dio priprema odradio jako dobro.

I dok Inter pokušava spustiti cijenu za Džeku pojavile su se informacije da je za iskusnog napadača zainteresovan još jedan klub. Kako prenose francuski mediji Monaco je pokazao interes da dovede Džeku u svoje redove, prenosi Sportsport.

Navodno, trener ovog tima Leonardo Jardim nema ništa protiv dolaska Džeke jer želi da njegov tim naredne sezone igra u formaciji 4-4-2, a u slučaju da Džeko završi u Monacu u napadu bi bili on i Radamel Falcao.